Promocija Festa u dvorani Filodramatike

U subotu 28.10.2017., od 20h, u dvorani Filodramatike u Rijeci će se održati uvodna projekcija u sklopu promocije Festivala UHVATI FILM. Akteri/ice festivala su osobe s invaliditetom – kao glumci/ice, režiseri/ke, scenaristi/ice ili drugo. Festival djeluje već dugi niz godina i svake godine kroz Natječaj zaprimi više stotina filmova. Ove godine radilo se o više od 750 filmova iz cijeloga svijeta – na temu invaliditeta i/ili s OSI kao akterima/icama. Uhvati film obrađuje teme koje se tiču svih nas, stoga je čest gost u školama i na fakultetima, gdje se na primjerima iz filmova razvijaju diskusije i kvallitetne rasprave. U sklopu projekta postoji i zasebna produkcija filmova koje snimaju i riječka i novosadska ekipa organizatora/ica.

Projekcija koju smo spomenuli kao uvodnu u Festival, a ćiji će se centralni dio održati početkom studenoga u Rijeci, ima naslov “SEXxx, yes we do!” , a kroz nekoliko zanimljivih kratkih filmova pokrenut će raspravu na tematiku intimnih odnosa – temu koja je, nažalost, tabu, i to ne samo osobama s invaliditetom. Kroz filmove iz Njemačke, Tajvana, Engleske i drugih zemalja, imat ćemo prilike upoznati se sa problemima i načinom rješavanja problema kod osoba s invaliditetom, a, koji se tiču intimnih odnosa. Ima li mjesta za napredak, ima li mogućnosti da osvijestimo neke stvari? Saznat ćete u raspravi uz filmove, stoga svratite u Filodramatiku u Rijeci, u subotu 28.20. od 20h! Ulaz je slobodan, a program se ne preporučuje mlađima od 16 godina.

Za ovaj program kažu da je zabavan, edukativan, zanimljiv, provokativan i nadasve realan i stvaran, jer nije riječ o izmišljenim pričama. Pratte nas i na www.spirit-ri.hr